Smoothie od Acai bobica


Šta su Acai bobice?


Acai bobice (latinski naziv Euterpe Oleracea, na engleskom Acai berry), danas su jedan od najpopularnijih i najtraženijih prirodnih suplemenata na zapadnom tržištu. Razlog leži u naučnim dokazima o tome da ovo bobičasto voće u sebi nosi ogroman zdravstveno koristan potencijal.

smoothie-od-acai-bobica

Acai je voće je iz amazonske prašume (Brazil), nalik borovnici, modro ljubičaste boje. Ukus Acai plodova ima mešavinu ukusa jagode i čokolade. Acai bobice su bogate antioksidansima, aminokiselinama i esencijalnim masnim kiselinama. 

Acai bobice naučno dokazano sadrže sastojke koji pomažu pri gubitku kilograma. Sadrže izuzetno visoku koncentraciju antioksidanasa koji pomažu u borbi protiv preranog starenja jer imaju deset puta više antioksidanasa od crvenog grožđa.

Sinergija poželjnih masti, vlakana i fitosterola može pomoći u zaštiti od kardiovaskularnih bolesti, razgradnji masti te ubrzanju metabolizma i kod gubitka telesne težine.

Acai bobice ne samo da ubrzavaju metabolizam nego i efektivno smanjuju osećaj gladi, pomažu u izgradnji mišića te daju dodatnu energiju i vitalnost što nam omogućava preoblikovanje tela i sagorevanje masnoća.

Smoothie od Acai bobica


Ovo je vrlo jednostavan recept za smoothie od Acai bobica. Osim što je neodoljive ljubičaste boje, ukus će vas sigurno osvojiti i postaće jedan od vaših omiljenih napitaka. Posebno ga preporučujemo za doručak, kao prvi obrok u danu, jer će vas opskrbiti energijom, zasititi i sprečiti nagli pad šećera u krvi.

smoothie-od-acai-bobica

Sastojci:

1 oguljena limeta

1 banana

1 šaka acai bobica

2 šoljice hladne vode
1 kašika semenki konoplje 
1 kašika mlevenih lanenih semenki
1 kašika meda

Priprema:

Pomešajte sve sastojke u blenderu i izmiksajte. Sipajte i uživajte u ovom veoma zdravom napitku koji je prebogat vitaminima i koji će vam podići imunitet.


Smoothie od Acai bobica Smoothie od Acai bobica Reviewed by Ricinusovo ulje on 4/16/2020 Rating: 5

Нема коментара:

Омогућава Blogger.