Ulje za bradu - Kako ubrzati rast brade?


Kako da vam brada bude gušća? Kako ubrzati rast brade?

Neki muškarci jednostavno imaju bradu koja brzo raste i koja je veoma gusta, dok se druge strane ima muškaraca koji se bore sa spororastućom i retkom bradom. Mnogi muškarci pate od toga kako im brada nije dovoljno gusta, ne raste ravnomerno ili raste veoma sporo.

Brade su nekada davno bile simbol muževnosti i snage, dok su se u 20. veku cenila glatko obrijana lica. Brade danas ponovno dobijaju na popularnosti, potrebno ih je i negovati kako ne bi izgledale neuredno. 

 Rast brade počinje kod dečaka u vreme pubertetskog razvoja. Kakva će vam brada biti, uglavnom zavisi od genetike. 

Sredstva koja pospesuju rast brade

Ipak, postoje određeni trikovi da vam brada raste brže, pa čak i da bude gušća.

 1.  Odmarajte se -  Jako je bitno da imate kvalitetan noćni san, zato što se u to vreme telo odmara, sto je veoma bitno za rast dlaka na bradi. Dakle, preporuka dosta odmaranja, najmanje 8 sati.
 2. Stres - Smanjite stres, jer upravo on uzrokuje gubitak kose, pa i brade.  Pokušajte da kontrolišete stres, ako je moguće izbegavati stresne situacije i događaje.
 3. Održavanje lica čistim i hidriranim - Bitna stavka ka povećanju brade jeste održavanje lica čistim, hidriranim. Kupite bilo koju hidrantnu kremu (najbolja varijanta da se posavetujete pre kupovine sa lekarom, dermatologom) i nanosite je jednom dnevno.
 4. Vitamin B - Konzumirajte vitamine i minerale koji pospešuju rast kose. Preporuka je da konzumirate kompleks vitamina B (B1, B6, B12). Preporuka - konzumirajte Biotin. Biotin je esencijalni vitamin koji nastaje iz vitamin B kompleksa, koji je topiv u vodi. Među nama možda poznatiji kao vitamin B7. Biotin je veoma bitan za ljudski organizam. Bitan je održavanje proizvodnje masnih kiselina, ugljenih hidrata, za proizvodnju energije kao i održavanje zdrave kose, kože i noktiju.
 5. Budite strpljivi i pustite je da raste - Pokušajte da se suzdržite od prekomernog brijanja, oblikovanja brade. Ako želite da brada raste, pustite je na miru. Puštanje i negovanje brade nije lak posao, zahteva vreme i strpljenje. Vašu bradu oblikujte i obrijte tek kada budete zadovoljni njenom dužinom, ako vam raste sporo, jednostavno je pustite 4-6 nedelja, pa čak i duže. Ukoliko osećate svrab u predelu brade, možete koristiti kremu na bazi hidrokortizona koja pomaže u oslobođenju od svraba. 

Sredstva koja pospesuju rast brade

Sredstva koja pospešuju rast brade i povećavaju njenu gustinu

Ricinusovo ulje za ubrzani rast brade i povećanje gustine


Ubedljivo najbolje, najpouzdanije i najefektnije prirodno sredstvo za koje se od davnina zna da utiče na rast i povećanje gustine brade, jeste ricinusovo ulje.

Organsko, hladno ceđeno ricinusovo ulje sadrzi 85 - 95% specijalnog tipa mononezasićenih kiselina pod nazivom Ricinolne kiseline, a za ovu vrstu masti je naučno dokazano da povećava gustinu kose iz folikula.

ricinusovo ulje za rast brade

Kako koristiti ricinusovo ulje za rast brade?

Ono što vam je potrebno jeste ricinusovo 100% organsko ulje.

 • Za početak, operite lice toplom vodom. Možete koristiti i neki dečiji sapun kako biste lice lepo očistili od raznih prljavština i zagađujućih materija. Takođe, topla voda otvara pore na licu. Izbegavajte umivanje pretoplom vodom u slučaju da već imate bradu koju želite da zgusnete.
 • Lice nemojte sušiti peškirom, već pustite da se sama osuši.
 • Stavite nekoliko kapi ricinusuvug ulja u ruci i protrljajte dlanove kako biste ravnomerno rasporedili i razredili ulje.
 • Lagano masirajte vašu bradu nežnim i kružnim pokretima
 • Masiranje i utrljavanje bi trebalo da traje 3-5 minuta kako biste stimulisali folikule.
 • Najbolje je da se pomenuti postupak primenjuje uveče pre spavanja i ostaviti tako preko noći, a ujutru isprati ulje mlakom vodom (možete da koristite neki sapun).

Napomena: Ricinusovo ulje vam može obojiti odeću, tako da je preporuka da koristite neke stare jastuke ili neku staru navlaku za jastuk.

Vreme trajanja ove terapijske primene je individualna, po pravilu bi trebalo da traje 3-6 nedelja (ponavljanje svakog dana ili svake večeri, kako vama odgovara), odnosno dok brada ne postane vidljivo kvalitetnija, veća i gušća.

Za vreme tretmana, možete konzumirati kompleks vitamina B, Biotin, vitamin E, Omega masne kiseline za još bolje rezultate. Možete mešati sa ricinusovim i druga ulja (kokosovo, maslinovo, ulje jojobe ili arganovo ulje..).


Mešanje više vrsta ulja sa ricinusovim za jos veće efekte

Izvanredni efekti ricinusovog ulja može se dodatno poboljšati korišćenjem nekih drugih ulja koja mogu da vašu bradu pomeriti do sledećeg nestvarnog nivoa. Sve ovo se takođe koristi i za rast kose.  Ako tražite dodatak za ricinusovo ulje, ako želite da dodatno nahranite vašu bradu, za glatkost, brzu apsorpciju, razmotrite korišćenje sledecih ulja:


 1. Ulje Jojobe - Ovo fantastično i moćno ulje je naročito traženo među ljudima koji imaju prirodno masnu kožu. Zbog svoje sličnosti sa ljudskim sebumom, jojoba pomaže  u regulisanju prirodne proizvodnje ulja kod kože. Prodire duboko u pore i zadržava vlagu. Ovo ulje takođe ima i lekovita svojstva koja su veoma korisna  za tretiranje podeljenih krajeva kose i brade.
 2. Maslinovo ulje - Ako patite od suve kose i kože, ovo je ulje za vas. Njegove fantastične karakteristike rehidracije pomažu u održavanju brade i hrani je. Definitivno ulje koje treba koristiti u kombinaciji sa ricinusovim uljem ako imate suvu, grubu bradu kojoj je potrebna hitna nega.
 3.  Bademovo ulje - Kao i ricinusovo ulje, bademovo ulje bogato je masnim kiselinama, što ga čini dobrim hidrantom. Brzo se apsorbuje u kosi, a kada jednom prodre, videćete izvanredne rezultate u zadržavanju vlažnosti. Njegove veoma hranljive osobine pomažu da se oslobodite od perutanja glave i brade. Povećava cirkulaciju krvi do folikula, što podstiče rast nove kose.
 4. Arganovo ulje - Arganovo ulje je možda i najskuplje ulje od ulja za kosu na ovoj listi, ali pitajte svakoga ko ga koristi, čućete da vredi svaku paru. Sadrži puno vitamina E, Omega 3 i 9 masnih kiselina i antioksidanata, a sve to čini neverovatne stvari za vašu oštećenu, suvu, grubu, kako za bradu tako i za kosu. Definitivno nećete pogrešiti ako ga koristite zajedno sa ricinusovim uljem.
 5. Kokosovo ulje - Kokosovo ulje je jedno od najmoćnijih ulja na svetu. Ne samo da kokos ima taj odličan miris, već je i odličan za vašu kosu i bradu. Ono što kokosovo ulje čini veoma moćnim jeste njegov sastav. Oko 92% kokosovog ulja čine zasićene masne kiseline, 6% mononezasićene kiseline i 2% polinezasićene masne kiseline. Kokosovo ulje sa visokim sadržajem vitamina E i drugi hranljivim sastojcima je pravo blago za vašu kosu i bradu. Rezultati koji dolaze primenom kokosovog ulja su: zdravija, sjajnija i jača brada/kosa, sprečava svrab i infekcije.

Ulje za bradu - Kako ubrzati rast brade? Ulje za bradu - Kako ubrzati rast brade? Reviewed by Ricinusovo ulje on 4/09/2020 Rating: 5

2 коментара:

Омогућава Blogger.