Neverovatne Prednosti Orahovog ulja Za Kožu, Kosu i zdravlje


Prednosti orahovog ulja


Orasi su oduvek bili poznati kao odličan izvor Omega-3 masnih kiselina. U poslednjih nekoliko decenija otkrivene su prednosti orahovog ulja za kosu, kožu i zdravlje našeg organizma.

Koštunjavo voće, posebno orasi, snižavaju krvni pritisak i masnoće u krvi i na taj način učestvuje u prevenciji hroničnih bolesti. Studije kažu da konzumiranje oraha smanjuje LDL ( loš ) holesterol i povećava nivo HDL ( dobrog ) holesterola. Orah sadrži velike količine antioksidanasa i antizapaljenskih materija, pa ne čudi da ima značajan učinak u sprečavanju raka.

orahovo ulje

Orаhovo ulje hidrira i čisti kosu i kožu glаve od viškа prljаvštine, znojа i mrtvih ćelijа kože. Orаhovo ulje sаdrži i аntigljivične osobine koje se bore protiv infekcijа koje mogu uticаti nа gubitаk kose.

Prednosti za kožu

Orahovo ulje ima visok sadržaj vitamina i minerala. Čini čuda kada je u pitanju koža i preporučuje se ljudima koji žele besprekornu, zdravu i sjajnu kožu. 

Borba  protiv bora

Ulje oraha je odlično za borbu protiv bora. Njegova redovna primena pomaže da vaše linije i bore na licu nestanu.

Protiv infekcija

 Sve te užasne gljivične infekcije koje nam stvaraju užas.. Kako se rešiti? Orahovo ulje je odličan odgovor protiv infekcija.

Lečenje Psorijaze

Svi se mi plašimo oko suočavanja sa trajnim problemima kože, zvanim psorijaza. Orahovo ulje odlicno pomaže u lečenju. Možete ga koristiti lokalno, a možete ga dodati u vašu kupku.


Koristi orahovog ulja za kosu

Svi sanjamo da nam kosa bude lepa, sjajna, zdrava i jaka. Ali današnja životna sredina koja je veoma zagađena jednostavno nam te snove upropasti. Evo nekih prednosti orahovog ulja za kosu:

Borba protiv gubitka kose

Opadanje kose može biti veoma stresno. Ulje oraha je često pomoglo ljudima da se izbore sa gubitkom kose pomoću Omega-3 masnih kiselina koje sprečavaju oštećenje ćelija.

U borbi protiv peruti

Ulje oraha je odlično kada je u pitanju problem peruti. Pomaže u očuvanju kože glave, uklanja svu prljavštinu, hidrira vašu kožu i kosu. 

Podstiče rast kose

Orahovo ulje podstiče rast kose jer je bogato kalijumom. Kalijum je veoma bitan jer pomaže u regeneraciji ćelija, pa tako ubrzava rast vaše kose.

Neverovatne Prednosti Orahovog ulja Za Kožu, Kosu i zdravlje

Orahovo ulje za opšte zdravlje

Ovo ulje poseduje neke od najboljih prednosti za zdravlje. Ovo su neke od zdravstvenih prednosti orahovog ulja:


Smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti

Korisćcenjem orahovog ulja, kao sto smo već napomenuli, smanjuje loš holesterol. Ovim smanjujete rizik od kardiovaskularnih bolesti, pa se zato preporucuje kao dodatak u vašoj redovnoj ishrani.


Bolja funkcionalnost krvnih sudova

Konzumacijom orahovog ulja značajno pomaže u povećanju funkcionalnosti krvnih sudova. 

Neverovatne Prednosti Orahovog ulja Za Kožu, Kosu i zdravlje


Odlično za sagorevanje masti na stomaku

Bas tako! Orahovo ulje može pomoći u skidanju masnih naslaga sa stomaka. Konzumirajte ga umesto drugih ulja. Dodavanjem ulja salatu, zasitiće vas, automatski se smanjuje želja za hranom, pa tako ubrzavate vas metabolizam.

Orahovo ulje sadrži u sebi melatonin, što će vam pomoći protiv nesanice i obezbediti vam kvalitetan noćni san.Neverovatne Prednosti Orahovog ulja Za Kožu, Kosu i zdravlje Neverovatne Prednosti Orahovog ulja Za Kožu, Kosu i zdravlje Reviewed by Ricinusovo ulje on 4/16/2020 Rating: 5

Нема коментара:

Омогућава Blogger.