Limun Dijeta - Detoksikacija organizma i gubitak kilograma


Mnogi profesionalni dijeteticari i nutricionisti tvrde da limun sadrži sve potrebne elemente da razbije masti i zbog toga olakšava mršavljenje. Limun je jedno od najboljih prirodnih oružja prirode za ratovanje protiv masnih naslaga. Limun sadrži limunsku kiselinu, koja pomaže da se sagore masti, ubrza metabolizam, a pored toga i smanjuje apetit. Limunska kiselina doprinosi intenzivnijoj proizvodnji želudacnene kiseline, i, kao rezultat toga, poboljšava varenje. Zdrava limunova kora sadrži pektin koji pomaže regulisanje nivoa šećera u krvi.

Limun dijeta se sastoji od limuna koja će vam pomoći da izgubite kilograme na dnevnoj bazi i steknete figuru kakvu ste odavno želeli. Koristeći ovaj recept u kombinaciji sa zdravom ishranom moze vam pomoći da izgubite kilograme veoma brzo, skoro 1 kilogram dnevno!

Ovo takodje čisti vaše telo od toskina koji akumulira svaki dan. I ne samo to, povećavate i ojačavate vaš imuni sistem. Naše telo gubi C vitamin svaki dan, a ovo je jedan od najzdravijih načina koji obnavlja zalihe C vitamina u vašem organizmu.

limun-dijeta-i-detoksikacija

Detoksikacija organizma limunom


U poslednje dve decenije sve veći broj ljudi se interesuje za zdrav način zivota. Stres, nepravilna i neredovna ishrana, konstantan umor ostavljaju traga na svakome od nas, što za posledicu može da ima i neku od bolesti.


Detoksikacija organizma limunom putem ove dijete je preporucljiva za sve one koji zele brzo, zdravo i efikasno da ociste svoje telo od nagomilanih toksina. Na taj način, osecacete se bolje, lakse, necete imati konstantnu nadutosti  bicete bolje raspolozeni.


Ovaj proces treba da traje dve nedelje i tokom tog perioda ne smete da jedete tvrdu hranu, kao ni onu koja se tesko vari. Stoga za doručak, ručak, uzinu i večeru treba da pijete isključivo ovaj napitak. Za njegovu pripremu potrebno vam je:

 • 250ml čiste vode
 • 20 - 30ml sveže isćedjenog limunovog soka
 • 20ml javorovog sirupa
 • 1/10 kafene kasičice aleve paprike

Iscedite limun i sipajte sok u vodu, a zatim dodajte sirup i sasvim malo mlevene aleve paprike. Sve dobro izmešajte i popijte. Napominjemo da je ovo dovoljno za jednu dozu, pa stoga imajte u vidu da dnevno treba da popijete do 2 litra ovog napitka, stoga vam savetujemo da napravite količinu koju ćete konzumirati od ujutru do uveče.


Detoksikacija organizma limunom ne treba da se radi uz pomoc obične vode česmovače, jer je ona često kontaminirana nečistocama, a isto važi i za mineralnu vodu. Preporučujemo da za te svrhe nabavljate onu koja je destilovana ili flaširana.Limun dijeta - plan


Limun dijeta je vrlo jednostavna: svakog jutra pre doručka popiti sledeću količinu limunovog soka pomešanog sa vodom. 

Savet: isperite usta sa svežom vodom odmah nakon ispijanja soka od limuna zbog sprečavanja oštećenja zubne gleđi od limunske kiseline. 

 • Dan 1: sok od 1 limuna pomešan sa 1 čašom sveže vode.
 • Dan 2: sok od 2 limuna pomešan sa dve čaše sveže vode. 
 • Dan 3: sok od 3 limuna pomešan sa 3 čaše sveže vode. 
 • Dan 4: sok od 4 limuna pomešan sa 4 čaše sveže vode. 
 • Dan 5: sok od 5 limuna pomešan sa 5 čaše sveže vode
 • Dan 6: sok od 6 limuna pomešan sa 6 čaša sveže vode.
 • Dan 7: sok od 3 limuna pomešan sa 10 čaša sveže vode. Dodati 1 kašiku meda i piti smesu tokom celog dana. 
 • Dan 8: sok od 6 limuna pomešan sa 6 čaša sveže vode. 
 • Dan 9: sok od 5 limuna pomešan sa 5 čaša sveže vode. 
 • Dan 10: sok od 4 limuna pomešan sa 4 čaše sveže vode.
 • Dan 11: sok od 3 limuna pomešan sa 3 čaše sveže vode. 
 • Dan 12: sok od 2 limuna pomešan sa 2 čaše sveže vode. 
 • Dan 13: sok od 1 limuna pomešan sa 1 čašom sveže vode. 
 • Dan 14: sok od 3 limuna pomešan sa 10 čaša sveže vode. Dodati 1 kašiku meda i pijte mešavinu tokom celog dana. 

Napomena: Ako vam je teško da pijete sok od limuna sve to odjednom, pijte koliko god možete, a ostatak ostavite za kasnije. Samo pazite da ga pijete najmanje 1 sat pre obroka. 

Ova dijeta se ne preporučuje osobama sa gastrointestinalnim problemima. 

Limun dijeta je posebno efikasna u jesen ili proleće vreme kada su našem telu potrebni dodatni vitamini i detoksikacija. Ako kombinujete limun dijetu sa niskim unosom kalorija dobićete još bolje rezultate! Jedite pet malih obroka ali zaista malih,nemojte se prejedati, nemojte jesti bilo kakve testenine,peciva ili beli hleb. Zaboravite na gazirana pića, slatke sokove ili alkohol. Grickalice čips,flips, slatkiše i sl. izbegavajte.

Limun Dijeta - Detoksikacija organizma i gubitak kilograma Limun Dijeta - Detoksikacija organizma i gubitak kilograma Reviewed by Ricinusovo ulje on 4/04/2016 Rating: 5

Нема коментара:

Омогућава Blogger.